måndag 10 september 2012

Första dressyren

Naboo fick en lekande lätt tur med mest skritt...eller lätt och lätt... Skrittade fram en riktigt bra bit dubbelt så långt än vad jag brukar. Tog en skogsväg som bara går att vända på där travade och galopperade vi. Jobbade henne lite lagom. Letade upp höger galoppen och lät henne rulla på, så sakta och "uppåt" hon kunde. Försöker få henne att använda bakbenen så mycket det bara går, det börjar ta form.

Ute på grusvägen igen jobbade vi med skänkelvikningar, slutor, öppnor osv. men bara i skritt. Hon var super mjuk och följsam. Lyssnade direkt på skänkeln. Toppen.

Volmar fick gå sitt livs första "dressyr-pass", om man får kalla det för de? Skrittade fram och sedan ut på en åker som är väldigt plan och bra. Där jobbade vi på en eftergiven form. Han "rycker" väldigt mycket. Hade chambonen på så han inte blir lika lång och jobbig. Han tog och gav med bettet hela tiden. Han lättar mer och mer för varje gång. La några väldigt runda volter.

Eftersom han tycker det är väldigt trist att springa runt på en åker och gå konstigt med huvudet så tog vi en liten runda på skogsvägarna. Där gick han toppen! Jätte fin i munnen och höll det ända in i traven men orkade inte i galoppen. Men ändå väldigt nöjd med vårt lilla pass som var väldigt kort så han inte tröttnar på mig.



X-faktor nu...!


1 kommentar:

  1. sv: jo, det bettet hade varit asbra, har velat haft ett sånt länge, men det finns tydligen bara i stora storlekar :/

    SvaraRadera