tisdag 26 juni 2012

Svarar om Kiara


Hej! Jag undrar om ni har några bilder på Kakan (Kiara, Kackadua osv, kärt barn har många namn ;)), filmer eller bara information om Kakan från när ni hade henne eller från den tidigare ägaren? Vet ni t.ex. något om hennes mamma? För henne kan jag inte hitta något alls om tyvärr.. Vore iallafall väldigt roligt om ni hade lust att skicka eller lägga ut bilder, filmer eller om ni vet någon tidigare information eller bara allmänt om henne :) Förstår om ni inte orkar, men det vore så himla roligt för mig och mamma att få se och veta mer om Kakan och hennes tidigare år i livet :D Mvh Li Nester

Hejhej!  Ja Kiara (som jag kallar henne) är som du kanske redan vet en väldigt speciell lite ponny ;)

Vad finns det INTE som man kan berätta om Kiara? Kan börja från början och se hur långt detta blir.

Hennes mamma om jag inte minns fel så hette hon Ami (kanske är helt fel)? I vilket fall så var hon en väldigt ilsken C-ponny, Brunskimmel som enbart var ett avel-sto som inte var riden med mycket humör, vilket Kiara tog över. När jag fick henne (köpte henne för en billig peng för vi tyckte synd om henne eftersom hon stod i en gammal lada i ett ko-bås) som 1åring var hon arg som ett bi och jagade ut mig ur hagen, bet mig när jag kom i närheten och sparkades om jag skulle borsta på henne. Men detta beteende försvann när jag började rida på henne (som tur är!)
Vi fick mycket beröm över att hon var en så fin New Forest men vi fick tyvärr inte tiden att vara med på New Forest utställningen då många trodde att hon skulle kunna få riktigt bra poäng!… Hon hoppade som en liten katt och modig som jag vet inte vad! Först i skogen och leka med presenningar osv.
Hon var inte en lättaste hästen att hantera. Hon trodde hon var störst bäst och vackrast och klampade över mig som en elefant! I ridningen var hon väldigt explosiv, hon kunde gå helt lugnt och luffsa och sen på 100dels sekund få flög hon i luften för ingenting. Typiskt Kiara grejj sa vi ;)
Hon hade ganska svårt med framåtbjudningen så vi red aldrig i paddock eller ridhus med henne.  Hoppade lite terräng gjorde vi också och det var inga problem!

Så, ja.. Det finns som sagt väldigt mycket att berätta om denna lilla häst så om det är något speciellt du vill veta så är det bara att fråga J Kul att hon har kommit till ett så bra ställe, det värmer verkligen i hjärtat att veta att hon har det så bra!







2 kommentarer:

  1. Åh vad glad jag blir för både informationen och bilderna! Det mesta stämmer in på Kakan även idag, på både gott och ont :) Hon kan vara svår och är speciell att hantera, men samtidigt världens bästa! Vi har anat att hon inte alltid har haft det så lätt i livet(då syftar jag på hennes första (?) hem/där hon stod tills ni köpte henne) och det känns på något sätt skönt men endå sorligt att få det bekräftat.. Nyfiken som jag är så undrar jag hur du fått fram informationen om Kakans/Kiaras mamma och om du ev. har någon bild på henne? :D Och ja du hade rätt, hennes mamma heter Elizia Ami ;) Vet du hur många ägare hon hade före er? :) Jag vill tacka dig för att du är så öppen och framförallt ärlig med informationen som jag har fått! Tack även för alla fina bilder som jag har fått se, och har du t.ex. fölbilder eller vilka bilder som helst på Kiara så får du väldigt gärna skicka/lägga ut dem :) Jag vill även passa på att berätta hur roligt jag tycker det är att ha fått kontakt med dig, för det är guld värt för mig att få reda på allt detta om den som betyder mest i världen för mig! Tack och återigen TACK! Undrar du något om Kakan och hur hon har det nu så är det bara att fråga på :D
    Mvh Li Nester

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan jag få din mail så är det lite lättare att skicka bilderna :) har tyvärr inte så jättemånga bilder från när hon var mindre då min dator med alla bilder i gick sönder.. men några finns kvar :)

      Radera